ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

                                                                                                        

Τα εμφυτεύματα σήμερα είναι μία από τις πιο σύγχρονες θεραπείες που εφαρμόζεται. Θεωρούνται η καταλληλότερη μέθοδος για περιπτώσεις έλλειψης ήεξαγωγής δοντιών και παρουσιάζουν επιτυχία που αγγίζει πλέον το 100%. Είναι ο τομέας που  "λύνει" σε πολλές περιπτώσεις τα χέρια, εξασφαλίζοντάς μας την δυνατότητα για την πραγματοποίηση της λιγότερο επεμβατικής θεραπείας, η οποία έχει και το καλύτερο αποτέλεσμα για τον ίδιο τον ασθενή.

Πολλοί είναι οι ασθενείς που έχουν χάσει ένα ή περισσότερα δόντια και καταφεύγουν στη "λύση" των εμφυτευμάτων, μετά από ώριμη σκέψη η οποία βασίζεται στην σωστή και πλήρη ενημέρωση που τους παρέχεται. Η ενημέρωση αυτή έχει τη βάση της στην μακροχρόνια εμπειρία μας πάνω στον τομέα των εμφυτευμάτων.
Τα εμφυτεύματα είναι ειδικά διαμορφωμένα εξαρτήματα, σε σχήμα ρίζας δοντιού. Σήμερα είναι πλέον όλα κατασκευασμένα από τιτάνιο και διαθέτουν ειδικόσπείρωμα, το οποίο τους δίνει τη δυνατότητα να εισέρχονται σαν κοχλίες στο οστό των γνάθων και να «αγκυλώνονται» με αυτό. Όταν τοποθετείται εμφύτευμα, απαιτείται ένα διάστημα επούλωσης 4 μηνών περίπου, ώστε να δοθεί χρόνος για την επίτευξη της οστεοενσωμάτωσής του. Ακολουθεί το στάδιο της διαμόρφωσης των μαλακών ιστών (ούλα) γύρω από το εμφύτευμα με ειδικό εξάρτημα που ονομάζεται βίδα επούλωσης.

Το τελευταίο στάδιο είναι η αποτύπωση της περιοχής με ειδικά αποτυπωτικά υλικά και η αποστολή του αποτυπώματος στον οδοντοτεχνίτη, για την τελική κατασκευή του προσθετικού τμήματος. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η επιεμφυτευματική προσθετική κατασκευή (γέφυρα – στεφάνη)παραδίδεται στο ιατρείο και είναι έτοιμη για τοποθέτηση στο στόμα του ασθενούς. Το τμήμα του εμφυτεύματος πάνω στο οποίο τοποθετείται το προσθετικό ονομάζεται abutment και είναι κάτι αντίστοιχο με το κολόβωμα ενός δοντιού μετά από τον τροχισμό του. Από τη στιγμή που θα τοποθετηθεί η στεφάνη ή η γέφυρα στο στόμα του ασθενούς, αρχίζει να δέχεται τη λειτουργική φόρτιση που δέχονται και τα φυσικά δόντια. 
Γενικά, το αποτέλεσμα της θεραπείας με εμφυτεύματα, είναι εκπληκτικό από αισθητική και λειτουργική άποψη και αν δεχθείτε να ακολουθήσετε αυτή τη μορφή θεραπείας, στο μέλλον θα μπορείτε να χαμογελάτε, να μιλάτε και να μασάτε με μεγάλη αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

Μετά από το τέλος της θεραπείας, χρησιμοποιείτε τα τεχνητά σας δόντια- εμφυτεύματα με την ίδια άνεση όπως και τα φυσικά σας δόντια.